İSTANBUL TİCARET HUKUKU AVUKATI- 0 507 752 67 39

İSTANBUL TİCARET HUKUKU AVUKATI

TİCARET HUKUKU AVUKATI

İstanbul Ticaret Hukuku Avukatı olarak Ticaret Kanunundan ve diğer ilgili mevzuatlardan kaynaklanan iş ve işlemlerinizde müvekkillerimize yardımcı olmak için çalışıyoruz.

İstanbul ticaret hukuku avukatı, tacir ile tacir ya da tacir ile tacir olmayan gerçek ya da tüzel kişi arasındaki uyuşmazlıkların giderilmesinde ve taraflara danışmanlık hizmetinin sunulmasında etkin rol oynamaktadır. Ticaret hukuku detaylı inceleme isteyen ve sürekli değişen bir hukuk dalıdır. Hukukumuzda özellikle tacirler ağır şartlara tabi tutulmuşlardır ve bu şartların aksine işlem yapılması büyük hak kayıplarına neden olmaktadır.

İstanbul ticaret hukuku avukatı, Avukat Turgut Boy Hukuk ve Danışmanlık Bürosu olarak müvekkillerimize işlemin tarafının kim olduğu fark etmeksizin profesyonel hizmet sunmaktayız.

Ticaret hukukunun uygulama alanına giren alanların tamamında danışanlarımıza ve müvekkillerimize güvenilir hizmet sunmak için buradayız. Yeni düzenlemeye göre ticaret hukukuna ilişkin birçok uyuşmazlık kaleminde zorunlu arabuluculuk prosedürü öngörülmüştür. Bu nedenle herhangi bir dava açmadan önce arabulucuya başvurmak ve buradan alınan karara göre eğer uzlaşma sağlanamaz ise arabuluculuk karar dilekçesini de ek olarak dosyaya sunularak davayı açmanız gerekmektedir.

Türk Ticaret Kanunu madde 5 hükmünde ‘’ Bu Kanunun 4’üncü maddesinde ve diğer kanunlarda belirtilen ticari davalardan, konusu bir miktar para olan alacak, tazminat, itirazın iptali, menfi tespit ve istirdat davalarında, dava açılmadan önce arabulucuya başvurulmuş olması dava şartıdır.’’ Arabulucu bu başvuruyu 6 hafta içinde sonuçlandırmalıdır en fazla bu süre iki hafta uzatılabilir.

İstanbul Ticaret Hukuku Avukatı Turgut BOY Hukuk ve Danışmanlık Bürosu olarak sunduğumuz hizmetlerin bir kısmı şu şekildedir:

  • Ticaret davalarının açılmasında ve sürecin yönetilmesinde,
  • Alacak davalarında,
  • Haksız rekabete ilişkin davalarda,
  • Leasing sözleşmelerinden kaynaklı davaların takip edilmesi, sözleşmelerin incelenmesi ve revize işleminin yapılması

Kıymetli evrak hukukunu ilgilendiren dava ve işlerde ve diğer 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve diğer ilgili mevzuatlarda düzenlenen dava ve işlerde müvekkillerine güvenilir hizmet vermektedir.

 

İstanbul Ticaret Hukuku Avukatını Nerede Bulabilirim?

İstanbul ticaret hukuku avukatı Turgut BOY ile görüşme sağlayabilmek için web sitemizde yer alan iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz ya da ofisimize gelerek bire bir danışmanlık imkanından faydalanabilirsiniz.

Hukuki danışmanlık hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için iletişim bilgilerimizi kullanarak bize ulaşabilirsiniz. Dilerseniz iletişim formunu doldurarak sizi aramamızı sağlayabilirsiniz.

+90 507 752 67 39

info@turgutboy.av.tr

Cennet Mah. Hürriyet Yürüyüş Yolu Cad. No:71 Kat:1 D:6 Küçükçekmece, İstanbul. İlgili adrese Google Haritalar üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

İstanbul Ticaret Hukuku Avukatının Hizmetleri Nelerdir?

İstanbul ticaret hukuku avukatı Türk Ticaret Kanunundan ve diğer ilgili mevzuattan kaynaklanan uyuşmazlıklara ilişkin sürecin yönetilmesine yardımcı olmak için çalışmaktadır.

Ticaret hukuku avukatları sadece gerçek kişilere değil aynı zamanda tüzel kişilere, şirketlere, esnaf işletmelerine ve kapsam alanına giren daha birçok küçük ya da büyük ölçekli işletmeye bu alanda hizmet sağlamaktadır.

Türk hukuk sisteminde avukatlar belirli bir alanda uzmanlaşmak zorunda değillerdir ya da bir alanda çalışmak için özel bir prosedüre tabi tutulmazlar. Ancak işinin ehli olmak isteyen ve bu amaçta çalışan birçok avukat spesifik alanlara yönelmektedir. İstanbul Ticaret Hukuku avukatı Turgut BOY bu hususta çalışmalarını ivedilikle sürdürmekte ve titiz çalışmalarda bulunmaktadır.

Türk Ticaret Kanunu 6 bölümden oluşmaktadır. Bunlar:

  • Ticari İşletme
  • Ticaret Şirketleri
  • Kıymetli Evrak Hukuku
  • Taşıma İşleri
  • Deniz Ticaret Hukuku
  • Sigorta Hukuku.

Bu alanların her biri içerisinde kapsamlı kuralların ve prosedürlerin bulunduğu bir sistem içinde kurulmuştur. Ticaret kanununun bu şekilde planlanmasının en büyük nedeni mali açıdan en az zarar ile işlemlerin halledilebilmesi ve dünya çapında da işleyen bu sistemin zarar görmemesidir.

Ticaret Hukuku Davaları Hangi Mahkemede Görülür?

Ticaret hukukuna ilişkin dava ve işlerde görevli mahkeme Ticaret Mahkemesidir. Ticaret Mahkemesinin bulunmadığı yerlerde ise bu davalara Ticaret mahkemesi sıfatı ile Asliye Hukuk Mahkemesi bakmaktadır.

Usule ilişkin kurallar kesindir bu nedenle görevli ve yetkili mahkemenin tespitinde uzman bir İstanbul Ticaret Hukuku Avukatı ile çalışmak sürecin devamı için önem arz eder.

Ticaret Hukukunun Kapsamı

Ticaret Hukuku dünyada ve Türkiye’de geniş uygulama alanına sahip bir hukuk dalıdır. Ticaret hayatın her anında karşımıza çıkmaktadır ve buna ilişkin uyuşmazlık yaşanamaması imkansızdır.

Bazı durumlarda yazılı hukuk kuralları yetersiz kalabilmektedir. Bu halde Türk Ticaret Kanunu’nun 2. Maddesinde de belirtildiği üzere ‘’ Kanunda aksine bir hüküm yoksa, ticari örf ve âdet olarak kabul edildiği belirlenmedikçe, teamül, mahkemenin yargısına esas olamaz. Ancak, irade açıklamalarının yorumunda teamüller de dikkate alınır.’’ Takdir edersiniz ki tüm bu sisteme hukuk alemine yabancı olan bir kişinin hakim olması beklenemez. Her bölgenin ticari teamülü farklılık gösterebilmektedir. Bazı hallerde genel nitelikte ve özel nitelikte ticari teamüller bulunabilmektedir. Bu durumda özel nitelikte niş bir alanı kapsayan teamüller baskın gelerek uygulama alanı bulmaktadır.

Ancak öngörülmüş olan bu teamüller Türk Ticaret Hukukunun kurmuş olduğu sisteme tamamen yabancı olamaz.

Her işi ticari iş olarak nitelendirmemiz imkansızdır. Ticari iş, Türk Ticaret Kanunu’nda düzenlenen ve bir ticari işletmeyi ilgilendiren bütün iş ve fiillerdir.

Türk Ticaret Kanunu’nun esas aldığı sistem yıllar boyunca değişiklik göstermiştir. Günümüzde uygulanan 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu modern sistemi esas almaktadır. Bu sisteme göre ticari işletmenin yapmış olduğu iş ve işlemler ticaret hukukunu ilgilendirmektedir.

Ticaret Hukukunda Karşılaşılan Bazı Özel Kavramlar

Ticaret Hukuku spesifik ve üstüne emek verilmesi gereken bir alandır. Bu nedenle kanun bazı düzenlemelerde yer alan kavramların açıklamasını yapma gereği duymuştur. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

Ticari işletme, esnaf işletmesi için öngörülen sınırı aşan düzeyde gelir sağlamayı hedef tutan faaliyetlerin devamlı ve bağımsız şekilde yürütüldüğü işletmedir. Esnaf işletmesi ile ticari işletme arasında fark yaratan parasal sınır Cumhurbaşkanı Kararıyla belirlenir.

Bir ticari işletmeyi kısmen veya tamamen kendi adına işleten kişiye tacir denir.

Ticaret Hukukunda karışıklığa en çok neden olan alan ticari işin belirlenmesidir. Bir iş ticari iş ise ticaret kanununda düzenlenir ve ticaret hukukuna ilişkin hükümler uygulanır. Bir tacirin yaptığı işlerin ticari iş olması asıldır. Gerçek kişi tacir yaptığı işlemin ticari işletmesini ilgilendirmediğini karşı tarafa açıkça belirtirse ya da durum koşullar bu işin ticari sayılmasına elverişli değilse bu durumda ilgili iş adi sayılır ve buna ilişkin hükümler uygulanır.

Ticaret Hukukuna İlişkin Uyuşmazlıklarda İstanbul Ticaret Hukuku Avukatı ile Çalışmak Zorunlu Mudur?

Türk hukukunda avukat ile çalışmak istisnai bazı durumlar dışında zorunlu değildir. Bu istisnalar genelde ceza hukukunda karşımıza çıkmaktadır çünkü orada kişi en temel haklarından biri olan özgürlüğü ile sınanmaktadır. Ticaret hukukuna ilişkin uyuşmazlıklarda da avukat ile çalışmak zorunlu değildir ancak kendi rızanız dahilinde bir İstanbul Ticaret hukuku avukatından danışmanlık alabilirsiniz ya da vekaletname ile yetkilendirerek bu kişiyi avukatınız yapabilirsiniz. Bu durum sadece sistemin işleyişinin aksamaması ve kişilerin hak kaybına uğramaması için önerilen bir yoldur.

İstanbul ticaret hukuku avukatı, kanun metinlerini, yargıtay içtihatlarını ve hukuki bilgi birikimini kullanarak müvekkilinin menfaatine en uygun sonucu elde etmek için çalışır. Hukuk sistemimizde her gün başka kararlar ya da kurallar ile karşı karşıya gelebilmekteyiz.

Alanında uzman bir İstanbul ticaret hukuku avukatı haklarınızın yerine getirilmesinde etkili rol oynayacaktır. Tarafların anlaşmasında, anlaşmamaları halinde de dava sürecinde delilleri tespit etmek ve kullanmakta, dava sürecini yönetmekte çalışarak sistemin işleyişinin sağlıklı devam etmesinde katkı sağlayacaktır.

Ticaret hukukunda sadece anonim şirketlerde şirket, sermaye arttırım kararı ile sermaye oranı belli bir miktarın üstüne geçmiş ise bu durumda avukat bulundurma zorunluluğu vardır.

İstanbul En İyi Ticaret Hukuku Avukatı

İstanbul, milyonlarca insanın bir arada yaşadığı bir metropoldür. Bu nedenle birçok karmaşık ve çözülmesi güç olay ile karşılaşmak mümkündür. İstanbul ticaret hukuku avukatı, İstanbul’un bu dinamik yapısının içinde mesleki deneyim kazanır ve kendini geliştirir. Daha sonrasında müvekkillerine verdiği hizmetin kalitesi de takdir edilecek düzeyde sağlam olur. İstanbul’da özellikle liman ticareti de bulunduğu için avukatlarımız deniz ticareti hukuku alanında da özverili bir şekilde çalışmakta ve deneyim kazanmaktadırlar. Sigorta şirketlerinin de ana merkezi genelde İstanbul’da olduğu için bu hususta uzmanlaşmak isteyen avukatlara iş imkanı sunmak oldukça kolaylaşmaktadır.

İstanbul Ticaret hukuku avukatı, yalnızca hukuki bilgi birikimiyle değil, stratejik zekası, analitik düşünme yeteneği ve insan psikolojisini çözme kabiliyetiyle de öne çıkar.

Tüm bu açıklanan nedenler göz önüne alındığında ticaret hukuku karmaşık ve kanundan kaynaklanan kuralların çok olduğu bir alandır. Kişilerin işlemlerini herhangi bir bilgi birikimine sahip olmadan gerçekleştirmeleri geri dönülemez hak kayıplarına neden olabilir.

İşinde uzman ve tecrübeli bir İstanbul ticaret hukuku avukatı ile çalışmak önemli hale gelmiştir. Avukat Turgut Boy her türlü ticaret hukuku anlaşmazlığında danışanlarına ve müvekkillerine profesyonel şekilde hizmet vermektedir. Bizlere ulaşarak bu süreçte destek alabilirsiniz.

İstanbul Ticaret Hukuku Avukatının Ücret Tarifesi Nedir?

Avukatlık Kanunu’nun 164. Maddesinde ‘’ Avukatlık ücreti, avukatın hukuki yardımının karşılığı olan meblağı veya değeri ifade eder’’ denmiştir. Bu nedenle avukatlık mesleğini icra eden kişilerden ücret ödemeksizin bir karşılık beklemek imkansızdır. Kanuna göre avukatlık asgari ücret tarifesinin altında bir vekalet ücreti kararlaştırılamaz.

2025 yılı için asgari avukatlık ücret tarifesine göre ticaret hukukuna ilişkin avukatlık danışma ve vekalet ücretleri 35.000 TL’den başlamakta ve işin boyutuna ve miktarına göre belirlenmektedir.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WHATSAPP
HEMEN ARAYIN