İSTANBUL CEZA AVUKATI-0507 752 67 39

İSTANBUL CEZA AVUKATI

İstanbul ili başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinden ve hatta dünyanın başka ülkelerinden gelen danışanlarımıza İstanbul ceza avukatı olarak ceza hukukuna ilişkin dosyalarında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Avukatlık, bir kamu hizmetidir ve serbest meslektir. Yargının üç kurucu unsuru vardır: iddia, savunma ve hüküm. Avukatlar yargının kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil ederler. İstanbul ceza avukatı da Ceza Muhakemeleri Kanununun bir gereği olarak ceza yargılaması boyunca müdafi ya da vekil olarak görev alabilir.

İstanbul Ceza Avukatı Nedir ve Ne İş Yapar?

İstanbul Ceza Avukatı Nedir ve Ne İş Yapar?

 

Avukatlık mesleğini icra eden kişiler belirli bir alanda uzmanlaşmak zorunda değillerdir hukukun her alanında aktif rol alabilirler ancak bazı avukatlar spesifik olarak belirli bir alanda uzmanlaşmak üzerine çalışabilirler. İstanbul ceza avukatı da ceza hukukuna ilişkin dava ve işlerde danışanlarına hizmet verir aynı zamanda bu alanda araştırmalara katılır.

Ceza yargılamasını üç kısma ayıracak olursak: soruşturma, kovuşturma ve infaz aşamaları mevcuttur. Soruşturma aşaması yetkili merciiler tarafından suç şüphesinin öğrenilmesi ile başlar ve iddianamenin kabulü ile devam eder. Kovuşturma aşaması ise iddianamenin kabulü ile başlar ve hüküm kesinleşene kadar devam eder.

Ceza davaları diğer davalardan farklı olarak bizzat suçtan zarar gören, mağdur ya da katılan tarafından açılamaz. Bu kişiler ya da herhangi bir kişi suç unsurunu görmüş, duymuş ya da biliyor ise yani bu suçtan bir şekilde haberdar olmuşsa karakollara, jandarma birimlerine, yetkili kuruluşlara bu bildirimi yapabilir bu bildirimin yapıldığı kurum veya kuruluş gecikmeksizin olayı savcılığa iletmelidir. Aynı zamanda vatandaşlar doğrudan savcılığa başvurarak da bu suçu ihbar edebilirler. Ancak davayı cumhuriyet savcıları iddianameyi düzenleyerek ilgili mahkeme hakimine bu iddianameyi sunarlar ve bunun sonucunda eğer mahkeme iddianameyi kabul ederse dava açılmış sayılır.

Mahkeme iddianameyi kabul etmeyip iade de edebilir ancak mahkeme tarafından 15 gün içinde hakkında karar verilmeyen iddianameler kabul edilmiş sayılır.

Yargılamada bazı terimler karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

Şüpheli: Soruşturma evresinde, suç şüphesi altında bulunan kişiyi,

Sanık: Kovuşturmanın başlamasından itibaren hükmün kesinleşmesine kadar, suç şüphesi altında bulunan kişiyi, ifade eder.

Ceza yargılamasında da şüpheli ya da sanığın avukatına müdafi; karşı tarafın avukatına ise vekil denmektedir. Ceza hukuku kapsamı gereği geniş ve karmaşık olmakla birlikte hak kayıplarının da en çok yaşandığı alanlardan biridir.

Bu nedenle süreç boyunca alanında uzman bir İstanbul ceza avukatıyla çalışmak taraflar açısından hem maddi hem de manevi kayıpları en aza indirecektir.

Avukat Turgut BOY Hukuk Bürosu İstanbul Ceza Avukatı Hizmeti Avukat Turgut BOY Hukuk Bürosu İstanbul Ceza Avukatı Hizmeti

Avukat Turgut Boy Hukuk Bürosu, İstanbul Ceza Avukatı olarak danışanlarına ceza hukuku kapsamında birçok hizmet vermektedir. Ceza hukuku alanında yetkin ve çalışmalarını titizlikle sürdüren bir İstanbul Ceza Avukatı mahkeme sürecinde verilebilecek kararlarda büyük etki sağlayacaktır. İstanbul Ceza Avukatı olarak Turgut Boy;

  • Ağır Ceza Mahkemesinin bünyesinde bulunan dava ve işlerde,
  • Asliye Ceza Mahkemesinin bünyesinde bulunan dava ve işlerde,
  • Savcılıkta yapılacak sorgu sırasında ya da soruşturma evresinde,
  • Kasten öldürme ve kasten yaralama suçlarında,
  • Yağma suçlarında,
  • Uyuşturucu kullanma suçlarında,
  • Uyuşturucu ticareti suçlarında,
  • Silah ticareti suçlarında,
  • Rüşvet suçlarında,
  • Tehdit, hakaret ve şantaj suçlarında,
  • Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçlarında,
  • İrtikap suçlarında ve Türk Ceza Kanunu ile diğer ilgili mevzuatlarda yer alan suç ve kabahatlerde hukuki hizmet sağlamaktadır ve danışmanlık vermektedir.

Avukat Turgut BOY Hukuk Bürosu İstanbul Ceza Avukatı İletişim Bilgileri

Avukat Turgut BOY Hukuk Bürosu İstanbul Ceza Avukatı İletişim Bilgileri

İletişim YöntemiDetaylar
WhatsAppHemen Tıklayın – Sorularınızı hızlıca iletmek için en kolay yöntem.
Telefon+90 507 752 67 39
E-postainfo@turgutboy.av.tr
AdresCennet Mah. Hürriyet Yürüyüş Yolu Cad. No:71 Kat:1 D:6 Küçükçekmece, İstanbul

İstanbul Ceza Avukatı Turgut BOY, ceza hukukuna ilişkin dava ve işlerde müvekkillerine danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Web sitemiz üzerinde yer alan iletişim adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Ceza Hukuku Nedir?

Ceza Hukuku Nedir?

Suç, Türk Ceza Kanunu’nda ve diğer ilgili mevzuatlarda düzenlenen maddi ve manevi unsurları bir bütün halinde içeren kusurlu, hukuka aykırı eylem ve davranışlardır. Suç bir haksızlıktır ancak her haksızlık suç olarak nitelendirilemez. Bir durumun suç kapsamında değerlendirilebilmesi için kanunda bu yönde düzenlenme olması gerekmektedir. Kanunsuz suç ve ceza olmaz ilkesinin en temel görünümü budur. Bu ilkeye göre hiç kimse kanunda açıkça suç sayılmayan bir fiilden dolayı cezalandırılamaz; hiç kimse kanunda düzenlenen ve meydana getirdiği fiil için öngörülen cezadan daha fazlası ile cezalandırılamaz.

Suçta ve cezada kanunilik ilkesi Anayasanın 38. Maddesinde de açıkça düzenlenmiştir,

‘’ Kimse, işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanunun suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz; kimseye suçu işlediği zaman kanunda o suç için konulmuş olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez. Ceza ve ceza yerine geçen güvenlik tedbirleri ancak kanunla konulur.’’

Suçu işlediği sabit olan kişi veya kişilere de kanunlara uygun olarak bir yaptırım uygulanacaktır. Bu yaptırımın içeriği açık bir şekilde kanunlarda ve ilgili yönetmeliklerde yer alır. Bu yaptırımların tamamına ceza denmektedir. Ceza hukuku ise bu alanın hukuksal olarak karşılığıdır.

Ceza Yargılamasında İstanbul Ceza Avukatı ile Çalışmak Zorunlu Mudur?

Ceza Yargılamasında İstanbul Ceza Avukatı ile Çalışmak Zorunlu Mudur?

Türkiye hukuk sisteminde kural olarak avukatla temsil zorunluluğu yoktur ancak bazı kanunlarda buna ilişkin istisnai hükümler getirilmiştir. Bu duruma en sık rastlanan alanlardan biri de ceza hukukudur. Şüpheli veya sanık, soruşturma ve kovuşturma aşamalarında her zaman bir veya birden fazla müdafi ile çalışabilir. Bazı suç tiplerinde ise Avukat bulunma zorunluluğu vardır.  Soruşturma evresinde avukat sayısı sınırlandırılmış ve üç olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda bir örgüt faaliyeti çerçevesinde bir suç işlenmişse bu suçun kovuşturulması sırasında da en fazla üç İstanbul ceza avukatı ile çalışılabilir.

Ceza Muhakemesi Kanununun 150. Maddesine göre ‘’ Şüpheli veya sanıktan kendisine bir müdafi seçmesi istenir. Şüpheli veya sanık, müdafi seçebilecek durumda olmadığını beyan ederse, istemi halinde bir müdafi görevlendirilir. Müdafi bulunmayan şüpheli veya sanık; çocuk, kendisini savunamayacak derecede malul veya sağır ve dilsiz ise, istemi aranmaksızın bir müdafi görevlendirilir. Alt sınırı beş yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçlardan dolayı yapılan soruşturma ve kovuşturmada da şüpheli veya sanığın talebi olmaksızın avukat görevlendirilir.’’

Tüm bu açıklanan nedenlerle bir İstanbul ceza avukatı ile çalışmak kural olarak zorunlu değildir ancak kanunda bazı zorunlu müdafiliğin öngörüldüğü kısımlarda en az bir İstanbul ceza avukatı bulundurulmalıdır. Eğer İstanbul Ceza avukatı bulundurulamıyor ise herhangi bir avukata görevlendirme yapılacaktır. Şüpheli veya sanık kendisinin sonradan müdafi seçmesi halinde baro tarafından görevlendirilen avukatın görevi sona erer.

Ceza Yargılaması Hangi Mahkemelerin Görev Alanına Girmektedir?

Ceza Yargılaması Hangi Mahkemelerin Görev Alanına Girmektedir?

Ülkemizde Asliye Ceza Mahkemesi ve Ağır Ceza Mahkemeleri suç ve cezaları alanında karar mercileridir. Haziran 2014 değişiklikleri ile Sulh Ceza Mahkemeleri kaldırılmış yerine Sulh Ceza Hakimlikleri getirilmiştir. Sulh Ceza Hakimliğinin görevi Asliye Ceza Mahkemelerinin ve Ağır Ceza Mahkemelerinin görev alanına girmeyen konular hakkında karar vermek, kanunda belirtilen koruma tedbirlerine ilişkin karar vermek, gelen itirazları değerlendirmek olarak bakabiliriz.

Ağır Ceza Mahkemesinde görülebilecek davalar kanunda sayılmıştır. Bu suçlar:

  1. Yağma (TCK Md. 148)
  2. İrtikap (TCK Md.250)
  3. Kasten adam öldürme suçu ( TCK Md. 81, 82)
  4. Neticesi Sebebi İle Ağırlaşmış Yaralama Suçu (TCK Md. 87/4
  5. Taksirle Ölüme Neden Olma Suçu (TCK Md. 85/2)
  6. Uyuşturucu Madde Ticareti Suçu ( TCK Md. 188)
  7. Resmi Belgede Sahtecilik (TCK Md. 204)
  8. Nitelikli Dolandırıcılık (TCK Md. 158)
  9. Zimmet Suçu (TCK Md. 247)
  10. Rüşvet Suçu (TCK Md. 252)
  11. Hileli İflas (TCK Md.161)
  12. Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar
  13. Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar
  14. Milli Savunmaya İlişkin Suçlar
  15. Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk
  16. Ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve on yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçların tamamına ilişkin davalar Ağır Ceza Mahkemelerinde görülür.

Bu kapsam dışında kalan suçlar için ise Asliye Ceza Mahkemesi görevli mahkemedir.

Ceza Yargılamasında Taraflar ve Avukatları İstedikleri Bilgi ve Belgelere Doğrudan Ulaşabilir Mi?

Ceza Yargılamasında Taraflar ve Avukatları İstedikleri Bilgi ve Belgelere Doğrudan Ulaşabilir Mi?

Ceza Muhakemesi Kanunu 157. Maddesine göre soruşturmanın gizliliği esastır. Kanunun ayrık hüküm düzenlemediği hallerde savunma hakları ihlal edilmeyecek şekilde soruşturma evresindeki usul işlemleri gizlilik içerisinde yürütülür.

Sanık ya da şüphelinin avukatı olan müdafi soruşturma evresinde dosya içeriğini inceleyebilir ve istediği belgelerin bir örneğini de alabilir.

İstanbul ceza avukatının dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisi, soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecek ise Cumhuriyet Savcısının istemi üzerine hakim kararıyla kısıtlanabilir. Bu kısıtlılık kararı her suç için verilemez sadece kanunda sayılı suçlar için verilebilir. Bu suçlar:

  1. Kasten öldürme,
  2. Cinsel saldırı,
  3. Çocukların cinsel istismarı,
  4. Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti,
  5. Suç işlemek amacıyla örgüt kurma,
  6. Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar,
  7. Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar,
  8. Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk

Yakalanan kişinin veya şüphelinin ifadesini içeren tutanak ile bilirkişi raporları ve adı geçenlerin hazır bulunmaya yetkili oldukları diğer adli işlemlere ilişkin tutanaklar hakkında, gizlilik kararı verilemez. Bu evrakları İstanbul ceza avukatı istediği şekilde inceleyebilir.

Tüm bu süreçlerde danışanlarına yardımcı olabilmek için İstanbul ceza avukatı Turgut BOY Hukuk Büromuz alanında uzman avukatlarla çalışmaktadır. Ceza hukuku çerçevesinde gerekli olan bütün işlemlerin yerine getirilmesinde özenli ve titiz bir şekilde çalışarak en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyoruz.

2025 Yılı İstanbul Ceza Avukatı Ücretleri Tarifesi

2025 Yılı İstanbul Ceza Avukatı Ücretleri Tarifesi

İstanbul ceza avukatlarının bir dosya kapsamında çalışırken alabilecekleri ücretler değişiklik arz etmektedir. Genel olarak bakılacak olursa fiyatlandırma 35 bin Türk lirası ile başlayarak hangi tarafın İstanbul ceza avukatlığının yapılacağına ve avukatın tecrübesine göre üst limitte büyük değişiklikler olabilecektir.

En İyi İstanbul Ceza Avukatı

En İyi İstanbul Ceza Avukatı

İstanbul 20 milyonu aşkın nüfusu ile bir metropoldür. Bu nedenle hukuki olayların da her türlüsüne burada rastlanabilir. Bu şehirde bir müvekkilinin hakkını savunmak İstanbul ceza avukatı için hem zorlayıcıdır hem de deneyim kazanmak açısından oldukça yeterlidir.

İstanbul ceza avukatı hem bilgi birikimi hem de zekasını kullanabilme şekilleriyle birçok meslektaşının arasından sivrilebilmektedir. Bu konuda internet siteleri veya yapılan yorumlardan da yararlanılarak ceza avukatı veya ağır ceza avukatı araştırmalarının yapılması yol gösterici olabilmektedir.

İstanbul Ceza Avukatına Dosya Takibi Yaptırabilmek İçin Vekalet Vermem Gerekir Mi?

İstanbul Ceza Avukatına Dosya Takibi Yaptırabilmek İçin Vekalet Vermem Gerekir Mi?

İstanbul ceza avukatının dosyanızı bütünüyle ele alabilmesi ve üstünde çalışabilmesi için noter onaylı bir vekaletname ile başvurmanız önem arz eder. Aksi takdirde İstanbul ceza avukatı sadece danışma ücretini ve dilekçe yazma ücretini danışanlarından talep ederek bir dilekçe oluşturup yol gösterebilir. Yalnız bu süreç uzun ve zorlayıcıdır bu nedenle bir vekaletname ile dosyanızda İstanbul ceza avukatı görevlendirmeniz sizin açınızdan hak kayıplarını en aza indirecektir.

Ceza Davalarında Avukat Ücretini Kim Öder?

Ceza Davalarında Avukat Ücretini Kim Öder?

İlk ödemeleri taraflar bizzat kendileri yaparlar ancak davayı kaybeden taraf karşı tarafın vekalet ücretini, mahkeme harcını ve yargılama giderini dava sonunda ödeyecektir.

Daha fazla ve doğru bilgi almak için hukuk büromuz ile doğrudan iletişime geçilmesi tavsiye edilmektedir.

Küçükçekmece avukat ve hukuk büroları-0507 752 67 39
Av. Turgut Boy

Avukat & Arabulucu Turgut BOY, İstanbul Küçükçekmece’deki hukuk bürosunda boşanma, ceza, miras ve ticaret hukuku gibi alanlarda bireysel ve kurumsal müvekkillerine kapsamlı, sonuç odaklı hukuki hizmetler sunmaktadır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WHATSAPP
HEMEN ARAYIN